2010. február 2., kedd

Fokhagymás-joghurtos csirke zöldségágyon






Ezt a receptet egy újságban olvastam és azonnal megtetszett. Már többször elkészítettem és mindig nagy sikert aratott. Gyorsan megvan, könnyű és tele van zöldséggel.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
50 dkg fagyasztott zöldségkeverék
1/2 fej hagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
3 dl natúr joghurt
fehérbors
citromlé
szerecsendió

liszt

A felkockázott és besózott csirkemellet kevés olajon kicsit meg kell pirítani.
Amikor már kezd barnulni, hozzá kell adni a fagyos zöldséget, majd ha már felengedtek és kicsit megpirultak akkor, kb. 2 dl vízzel felöntjük és fedő alatt főzzük tovább.
Ha már majdnem kész akkor, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pár percig még főzzük. Közben a joghurtot elkeverjük egy evőkanál liszttel és ízlés szerint fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval és pár csepp citromlével, majd hozzáadjuk a zöldséges húshoz, összeforraljuk és melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése